אישור

אישור ביטול

תודה

סגור

עצות המומחים של וישי לאורח חיים בריא בתקופת גיל המעבר

שוחחנו עם מדריכת יוגה, תזונאית ופרופסורית המתמחה באושר וביקשנו ללמוד על דרכים שיאפשרו לחיות טוב יותר בתקופת גיל המעבר: אימון גופני, מציאת שלווה פנימית, התאמת התזונה ובחירה באושר!

עצות המומחים של וישי לאורח חיים בריא בתקופת גיל המעבר

מדריכת היוגה: ג'יין מאונטיין

"בעוד שיוגה אינה תרופה לגיל המעבר, שגרת תרגול קבועה יכולה להיות אחד הכלים החיוניים להתמודדות עם תסמינים. נדודי שינה, גלי חום, כאבים ומיחושים ועליות חדות ברמות האסטרוגן בתקופת גיל המעבר עלולים לגרום לרמות הלחץ להרקיע שחקים. ישיבה ונשימה עמוקה או נשימה דרך סדרה איטית של תנוחות יוגה משקמות יכולים לחולל פלאים ולתרום משמעותית להפחתת מתחים. בנוסף, תרגול יוגה משפר את גמישות המפרקים והשרירים. תרגול רגוע בבוקר יכול לסייע בהקלת תחושות כאב. מספר תנוחות שמש איטיות ולאחר מכן מדיטציה קצרה לפני השינה יכולים גם הם לסייע להירדם ולהימנע מנדודי שינה." ג'יין מאונטיין, מייסדת יוגה הרפתקאות (Adventure Yoga).

יוגה יכולה גם לסייע בהפגת התשוקה לאוכל או עישון ובניהול רגשות. התרגול משפר את תפקוד המוח, הזיכרון והריכוז, מסייע להבהיר את המחשבה, גורם להרגיש עם רגליים על הקרקע ומפחית נטיות תוקפניות. לבסוף, תרגול יוגה מספק הזדמנות להסתכל על העולם בצורה חיובית יותר ולהחזיר את השלווה הפנימית והביטחון העצמי!

בעוד שיוגה אינו מרפא את כל תסמיני גיל המעבר, תרגול קבוע יכול להיות אחד הכלים החיוניים להתמודדות עם התסמינים.

ג'יין מאונטיין

התזונאית: סנדרה גרינבנק

המטפלת התזונתית סנדרה גרינבנק, המתמחה בבריאות האישה ובפוריות, שיתפה את 5 ההמלצות הטובות ביותר שלה:

  1. שלבי פיטואסטרוגנים בתזונה שלך
    "קבוצה של הורמונים צמחיים המכונה פיטואסטרוגנים. אלו אסטרוגנים צמחיים חלשים המצויים במזונות רבים המבוססים על צמחים, בפרט סויה וזרעי פשתן, אך גם, בין היתר, בשיבולת שועל, חומוס, תפוחים וגזר. צמחים אלה מאזנים את רמות האסטרוגן על ידי ההשפעה האסטרוגנית שלהם כאשר רמות האסטרוגן שלכן נמוכות מדיי, ועל ידי חסימת אסטרוגנים חזקים יותר כאשר רמות האסטרוגן שלך גבוהות מדיי. אם תבחרי לשלב סויה בתזונה שלך, עדיף למוסס אותה כפי שהיא נצרכה באופן מסורתי. משחת מיסו טעימה משתלבת נהדר בתוך מרקים, תבשילים, אורז או רטבים!"

  2. הגדילי את צריכת הסיבים
    "הגוף שלך מנקה הורמונים "ישנים" דרך המעי. אם האסטרוגן אינו מופרש ביעילות, הוא נספג בחזרה בגוף. תזונה עשירה בסיבים תסייע להיפטר מהורמונים אלו ובכך לשפר את האיזון של ההורמונים".
     
  3. הימנעי מצריכת קפאין, אלכוהול ומזונות חריפים
    "אלה עשויים לתרום להופעת גלי החום, אז שימי לב לתסמינים שלך ואם תגלי שגלי החום מתגברים כאשר את צורכת רכיבים אלו, פשוט הימנעי מהם!"
     
  4. הגדילי את צריכת חומצות השומן אומגה 3
    נשים רבות מנסות לרדת במשקל על ידי הוצאת שומנים מהתזונה שלהן, אך סביר להניח שפעולה זו תוביל למחסור בחומצות שומן חיוניות, בפרט אומגה 3. הסימנים לחומצת שומן אומגה 3 יכולים לכלול עור יבש, שיער יבש, ציפורניים סדוקות, עייפות, דיכאון, יובש בעיניים, חוסר מוטיבציה, כאבי מפרקים, קושי לרדת במשקל, שכחה וכאבים בחזה. כל אלו הם תסמינים שניתן לייחס אותם גם לגיל המעבר. כדאי לשקול תוסף שמן דגים באיכות טובה משום שבתזונה המודרנית שלנו יש לרוב פחות מדיי חומצות שומן אומגה 3.
     
  5. הימנעי מכימיקלים משבשי אנדוקריניים (EDC's)
    חשיפה ל-EDCs נקשרה להתרחשות גיל המעבר בגיל מוקדם יותר*.
    "כמעט בלתי אפשרי להימנע מכל הכימיקלים המיוצרים ברחבי העולם, אולם רצוי לנסות להפחית את החשיפה אליהם בכל הזדמנות. לדוגמה, תוכלי לקנות בשר, חלב וירקות אורגניים, להימנע מדגי בריכות או לאכול דגים קטנים אשר צפויים לצבור פחות רעלים, לקנות מוצרי ניקוי ומרככי כביסה שאינם מכילים רעלים. בנוסף, רצוי לשתות מים מסוננים, להימנע מאחסנת מזון וחימום במיקרוגל במיכלי פלסטיק, להחליף כלי בישול נון-סטיק בכלי בישול עשויים פלדת אל חלד או אמייל מברזל יצוק. דרך אגב, אלו המלצות שהייתי ממליצה לכולם!"
* http://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0116057

 

הפרופסורית לאושר: ד"ר פלורנס סרבן-שרייבר

פלורנס סרבן-שרייבר, פרופסורית לאושר, מציינת כי "זה אולי נראה לנו מובן מאליו, אבל אתן לא מוצאות אושר במקרה, אתן יוצרות אותו בעצמכן." היא מסבירה שהיכולת שלנו לאושר היא 50% מתוכנתת מראש (בשל הגן HTT5) ו-10% חיצונית, כאשר ה-40% הנותרים תלויים בפרשנות שאנחנו מעניקים לחוויות שלנו. "מה שחשוב זה לא מה שקורה לנו, אלא איך אנחנו מתמודדים עם מה שקורה לנו". העצה שלה? "אם אתן רוצות להפיק יותר מהחיים שלכן, להפיק מהם את המרב (...) לפני שתחשבו איך לשנות אותם (...) פשוט נסו למצוא שלושה דברים ביום שלכן שאתן מרגישות אסירות תודה עבורם. להיות בהודיה מאפשר לנו להפיק את המיטב מהחיים שלנו כפי שהם בפועל, זה גם עוזר לנו לחיות 7 שנים יותר ממה שהיה אחרת."

אנחנו לא מוצאים את האושר במקרה, אנחנו יוצרים את האושר שלנו

ד"ר פלורנס סרבן-שרייבר

go to top