אישור

אישור ביטול

תודה

סגור

גיל המעבר: באיזה גיל מתחיל "השינוי בחיים"?

גיל המעבר מתרחש בדרך כלל בין הגילאים 45 ל-55, אולם זה משתנה משום שכל אישה היא ייחודית ואין כלל מסויים שנכון לכולן.

גיל המעבר: באיזה גיל מתחיל "השינוי בחיים"?

היום הגיל הממוצע לגיל המעבר הוא 51. אבל יש לזכור שגיל המעבר אינו מתרחש בן לילה: זהו שינוי הורמונלי הדרגתי, תקופה של מעבר ושינוי שמתחילה בתהליך המתרחש לפני תחילת גיל המעבר או מה שמכונה טרום - מנופאוזה.

האמת היא, שרובנו לא מוכנות לתחילת השינוי. השינוי לרוב מלווה במגוון השלכות פיזיות שייתכן שיהיה קשה להשלים איתן. ככל שאנו מוכנות יותר להתמודד עם האתגר, כך התקופה הזו תעבור בקלות רבה יותר.


אם כן, מה בעצם מתרחש מבחינה ביולוגית?

השלב הראשון (טרום-מנופאוזה) עשוי להימשך שנה, כאשר התהליך כולו עשוי להימשך חמש שנים שבסופן הגוף מתפקד בצורה אחרת לגמרי. ככל שאת מתקרבת לשנות הארבעים שלך, מספר הזקיקים בשחלות מתחיל לרדת. בתחילה, התגובה של הגוף היא להתחיל בפעולת יתר על הזקיקים והתוצאה היא ייצור יתר של אסטרוגנים. לאחר מכן התופעה מתהפכת, ייצור האסטרוגן יורד בהדרגה עד להיעלמות הזקיקים. סיומו של התהליך מאופיין בהפסקת המחזור.

השלב המקדים לתקופת גיל המעבר (טרום - מנופאוזה): מהם התסמינים הראשונים?

הגוף פועל על הורמונים, אבל מניעת הדלק הזה המניע אותו גורמת ליותר מרק הפסקת המחזור, כלומר הסיכויים להיכנס להריון באופן טבעי נעלמים, ובנוסף מתחילים להופיע תסמינים גופניים שחלקם זמניים וחלקם ממושכים יותר, ואלה שונים בכל אישה.

בממוצע, כאשר את מגיעה לגיל 40, תתחילי להבחין במספר תסמינים שיכולים לכלול מחזור לא סדיר, מחזור ארוך וקשה יותר, החמרה בתסמונת הקדם וסתית, רגישות בשדיים, תחושת כבדות ברגליים, אצירת מים ועצבנות רבה יותר. התסמינים הם רבים ומגוונים וחלקם עשויים לגרום לתחושת אי נוחות רבה מאד! אולם, לא הכל חדשות רעות. ראוי לציין שנשים הנוטלות גלולות למניעת הריון ייתכן ובכלל לא יבחינו בשלב מעבר זה.

האם תסמיני גיל המעבר ישנו את חיי?

למרבה השמחה, כיום יש פתרונות המאפשרים לחוות את גיל המעבר מבלי שהתסמינים ישלטו בחייך. בין אם את מתמודדת עם גלי החום (התייעצי עם הרופא שלך) או מתאימה את השגרה שלך לשגרה בריאה יותר (הגיע הזמן להפסיק לעשן, להפחית את צריכת האלכוהול ולהתחיל לאכול נכון), ישנם מגוון פעולות שצריך לנקוט בהן על מנת להחזיר את האיזון. תזונה נכונה, ויטמינים ושגרת שינה מיטבית הם כולם הרגלים של אורח חיים חדש ומשופר שיאפשר לך להרגיש מצויין.

"השינוי"

המונח "מנופאוזה" (גיל המעבר - menopause) נטבע לראשונה בשנת 1816 על ידי הרופא הצרפתי שארל דה גארדן (menopause), אך מאז, הוא זכה לכינוי מעט ידידותי יותר: "השינוי". למרות שנושא זה נותר נושא שמעטים לדבר בו (כמעט טאבו!) בוישי אנחנו מאמינות שזהו שלב חדש בחייה של כל אישה וצריך לדבר עליו.

כיצד תוכלי לדעת שהגעת לגיל המעבר?

ברגע שהבלבול של השלב הקודם לגיל המעבר סוף סוף מסתיים, אתן הופכות דף חדש. לאחר שנה שלמה ללא מחזור, גיל המעבר מתחיל להתבסס ומגיעה השלב שלאחר גיל המעבר. תוכלי להבחין שתסמינים מסוימים, כגון גלי החום ושינויים במצב הרוח, נעלמים בהדרגה. ישנם תסמינים אחרים, החל מאוסטאופורוזיס ועד לאובדן החשק המיני ושינויים במבנה הגוף ובגזרה שלך.

למרות שאין פתרונות "קסם" להעלמת כל התסמינים האפשריים, לא כל אישה תחווה את כל תופעות הלוואי. ומכיוון שאיננו יכולות להימנע מהמצב, הצעד הראשון שעלינו לעשות על מנת להסתגל ולקבל את השלב החדש הזה בחיינו הוא להבין את מה שמתרחש בגופנו.

go to top