אישור

אישור ביטול

תודה

סגור

האם הסיכון לסרטן העור גבוה יותר בתקופת גיל המעבר?

בתקופת גיל המעבר, חלקים שונים בגופך הופכים להיות מעט יותר שבריריים, ומכאן שהם גם מעט יותר רגישים להתקפות מבחוץ ומבפנים. כרגיל, העור שלך נמצא בחזית אז אל תחסכי בקרם הגנה.

האם הסיכון לסרטן העור גבוה יותר בתקופת גיל המעבר?

גיל המעבר הופך את העור שלך הופך לפגיע יותר לסרטן

קרטינוציטים (Keratinocytes) הינם תאים המהווים 90% משכבת הפנים של העור.

סרטן העור הוא הגידול הממאיר השכיח ביותר, עם יותר ממיליון מקרים חדשים בכל שנה המתגלים בארצות הברית לבדה. כבר זמן רב שידוע שלחשיפה לשמש יש השפעה מכרעת בעניין זה. החשיפה לשמש היא משהו שאת יכולה לנהל במידה די רבה, אז בבקשה, תנהלי אותה!

ממצאים קליניים עשויים להצביע על כך שייתכן ולאסטרוגן מעורבות בהתפתחות של סרטן העור, שכן קולטני אסטרוגן מצויים על גבי הקרטינוציטים של העור.

ניסויים קליניים גילו כי השימוש באמצעי מניעה פומיים ובטיפול הורמונלי בתקופת גיל המעבר מפחיתים התפרצויות אקנה ומאטים את הזדקנות העור, אולם חלק מהניסויים מצאו בנוסף קשר המתקיים בין שימוש באמצעי מניעה פומיים לבין סיכון מוגבר לסרטן עור שאינו מלנומה. אז פשוט שימו לב מה אתן מערבבות יחד, בסדר?

צעדים פשוטים שניתן לנקוט כדי למנוע סרטן עור

ככל שהסיכון לסרטן (כולל סרטן העור) עולה עם הגיל, מומלץ להקדיש לנושא זה תשומת לב רבה יותר, וכמה שיותר מוקדם כך טוב יותר. שגרות בדיקה קבועות, הן בדיקה עצמית והן דרמוסקופיה רגילה במשרד של רופא העור שלך, מאפשרות זיהוי מהיר והוצאת נגעים חשודים.

ד"ר קרולינה קופק

הגענו לרגע שבו את מרימה את הטלפון וקובעת תור. קדימה!

גורמי הסיכון העיקריים לסרטן העור הם חשיפה לשמש, היסטוריה של כוויות שמש, היסטוריה משפחתית של סרטן עור וסוג העור שלך.

כמו בעבר, אבל כעת יותר מתמיד, מומלץ להתחיל להשתמש על בסיס קבוע במסנני קרינה בעלי טווח רחב, ולדאוג למרוח מחדש במהלך היום. רצוי להשתמש במסננים בעלי SPF30-50 ולמרוח את כל האזורים החשופים שאינם מכוסים בבגדים.

נקודות מרכזיות שכדאי לזכור

העור שלך מאבד מיכולתו להגן על עצמו בגלל השינויים המתרחשים ברמות האסטרוגן ולעיתים זה קשור להיסטוריה המשפחתית. משום כך עליך להקדיש לנושא תשומת לב רבה יותר ואפילו לעזור קצת בעזרת:

  • הגנה נכונה מהשמש.
  • שגרת ביקורים קבועים אצל רופא העור שלך! בקשי מהרופא המומחה שאת הולכת אליו או אליה לבדוק את השומות ואת העור בכללותו לפחות פעם בשנה, בהתאם להמלצות איגודי רופאי העור ברחבי העולם.

go to top