אישור

אישור ביטול

תודה

סגור

באיזו תכיפות כדאי שאגיע לרופאת הנשים שלי במהלך גיל המעבר?

ייתכן שבמהלך תקופת גיל המעבר הביקורים אצל רופא או רופאת הנשים שלך יהיו תכופים יותר וזאת משום שייתכן ותרגישי שיש לך יותר שאלות, חששות או שתבחיני בשינויים נוספים בגופך ותרצי לבדוק אותם עם מומחה.

באיזו תכיפות כדאי שאגיע לרופאת הנשים שלי במהלך גיל המעבר?

אם זה גם מה שאת מרגישה, את צודקת לגמרי ואל תדאגי, את בהחלט לא לבד!

השאלה מה צריכה להיות תדירות הביקורים אצל רופאת הנשים הופכת להיות מורכבת יותר כבר כשאנחנו מגיעות לגילאי 20 או 30. לפיכך, עם הגיל, כל אישה חווה תהליך של הזדקנות ובסופו של דבר את גיל המעבר ואצל כל אחת זה שונה. בכל מקרה, עקב השינויים הרבים במהלך תקופת גיל המעבר, שגרת ביקורים אצל רופאת הנשים תהיה חובה והקצב תלוי לחלוטין בתחושת הגוף שלך.

בתקופת גיל המעבר הגוף שלך משתנה

על מנת להבהיר לך מעט מדוע מומלץ לקיים שגרת ביקורים קבועה אצל רופא או רופאת הנשים, ריכזנו מספר הסברים בנוגע למה שמתרחש בגוף האישה בתקופה זו.

גיל המעבר מסומן בנקודה שבה השחלות מפסיקות לתפקד וכתוצאה המחזור החודשי פוסק. תהליך מסוים זה יכול להיות מלווה בשינויים פיזיולוגיים ספציפיים ובמהלכו המחזור עשוי להפוך ללא סדיר, וייתכן שזה יימשך 6 חודשים או יותר עד שהפעילות מתייצבת ובסופו של דבר המחזור באמת מפסיק. המחזור הלא סדיר צריך לגרום לנשים להיות זהירות ביחסי המין, שכן זה שהמחזור לא סדיר לא אומר שאפשר לקיים יחסי מין בלי הגנה. השיבושים במחזור עלולים להיות מלווים בגלי חום, עלייה במשקל או תחושת יובש בנרתיק.

המשיכי בשגרת הביקורים אצל רופאת הנשים כדי לעקוב אחר המתרחש בגופך בגיל המעבר

חשוב לציין שאנחנו לא ממליצות על טיפולים עצמיים.

לכן, על מנת לווסת את השינוי הזה המתרחש בגוף האישה בצורה בטוחה ותחת בקרה רפואית, חיוני שתקיימי שגרת ביקורים קבועה אצל הגניקולוג שלך. הבדיקות מספקות בדיקה קלינית מלאה, מרשם לטיפולים נדרשים ובדיקות לאיתור מחלות או אנומליות גינקולוגיות או הקשורות לשד.

אם השינוי עובר באופן חלק, ההמלצה היא להגיע לרופאת הנשים לפחות פעם בשנה, ולקבוע תורים לעתים יותר קרובות במידה ואת מרגישה שהגוף שלך ממשיך להשתנות.

גיל המעבר מתרחש בממוצע סביב גיל 50 (1). התקופה מלווה גם בשינויים פיזיים (גלי חום, יובש בנרתיק), שינויים גופניים (עלייה במשקל, שינויים במבנה הגוף), ו/או שינויים פסיכולוגיים (מצבי רוח, בעיות שינה).עד 80% מהנשים חוו גלי חום (2), וזו הסיבה העיקרית לשילוב טיפול הורמונלי חלופי, בהיעדר התוויות נגד. השימוש בטיפול הורמונלי חלופי צריך להיעשות רק בתיאום עם הרופאה שלך.

במידה ותקופת גיל המעבר מתרחשת לפני שהאישה הגיעה לגיל 40, התופעה מכונה אי־ספיקה שחלתית מוקדמת (Premature Ovarian Failure) (3), שאינה מוגדרת כמצב פיזיולוגי ולכן נדרש לה טיפול ייעודי.

נקודות מרכזיות שכדאי לזכור

● גיל הממוצע של הפסקת המחזור החודשי הוא בסביבות גיל 51.
● יש להיות במעקב של רופאת הנשים משום שהמשמעות של כניסה לגיל המעבר היא לא יכולת לקיים יחסי מין ללא הגנה.

פעולות מומלצות

● בדיקה גינקולוגית - פעם בשנה או לעתים קרובות יותר במידה והמצב מורכב יותר.
● את חייבת לבקש בדיקה קלינית מלאה, מרשם טיפולים נדרשים ובדיקות לאיתור מחלות או אנורמליות גינקולוגיות או כאלו הקשורות לשדיים.

מקורות:

1.   Leridon H. Démographie de la ménopause. Quelques données. Gynécologie internationale 1997;6(10):330-1
2.    Woods NF, Mitchell ES. Symptoms during the perimenopause: prevalence, severity, trajectory and significance in women’s lives. Am J Med 2005; 118:14-24.
3.    Management of women with premature ovarian insufficiency. Guideline of the European Society of Human Reproduction and Embryology. December 2015.

go to top